Thursday, 4 March 2021

Registration for Code Jam 2021 is open

Round, Start to End (Singapore Time), Duration 
Qualification Round - 26 Mar (Fri) 9 pm to 28 Apr (Sun) 3 am, 30 hrs 
Round 1A - 10 Apr (Sat) 9 am to 11.30 am, 2 hrs 30 mins 
Round 1B - 25 Apr (Mon) 12 am to 2.30 am, 2 hrs 30 mins 
Round 1C - 1 May (Sat) 5 pm to 7.30 pm, 2 hrs 30 mins 
Round 2 - 15 May (Sat) 10 pm to 16 May (Sun) 12.30 am, 2 hrs 30 mins 
Round 3 - 5 Jun (Sat) 10 pm to 6 Jun (Sun) 12.30 am, 2 hrs 30 mins 
World Finals - 7 Aug (Sat) 6.30 pm to 10.30 pm, 4 hrs

Tuesday, 2 March 2021

Wednesday, 17 February 2021

Free Olympiad-Style Mathematics Courses for P6 to Sec 2 Students by Cambridge Students

This is posted on behalf of Kvanta EN.

________________________

We are a group of students from the University of Cambridge aiming to provide the best possible education for kids all over the world. On Saturday 20th February we are launching our first sequence of courses on olympiad-style mathematics (this is free of charge for now!). Our teachers are among the best mathematicians of their age in their countries and our educational process is different from what most other clubs have. Please have a look at our website (en.kvanta.xyz) for more details.

Highlights:


To register, click here


Glen (centre) graduated from RI and is currently studying Year 2 Mathematics at Trinity College.

In case you have any questions, feel free to email us on enkvanta@gmail.com any time. We look forward to working with you!

Tuesday, 2 February 2021

Trick Eye Museum, Sentosa

 










Adult ticket $15, Senior ticket $10. Paid with Singapore Rediscovery Vouchers.

Monday, 25 January 2021

Beautiful Snowy Cambridge

 







Photos forwarded by a friend ES, whose son G is studying 2nd Year Math at Trinity College.

Sunday, 3 January 2021

SMO Open Training

This is posted on behalf of Mr Zou Jialiang. 

Mr Zou is a current 4th year PhD student in NUS Math Faculty. He has graduated from Peking University, China. He is experienced in SMO training with 10+ years of study in Math and 2 years in SMO teaching.

Mr Zou's students were well prepared for the SMO after the training and had achieved the following: 
  • SMO Open 2020/2019: 1 Gold, 6 Silver 
  • SMO Senior 2020/2019: 1 Gold, 2 Silver 
The Course is planned as below: 
  • Size: A small group, up to 6 students 
  • Setting: 15 lessons, 3 hours per lesson 
  • Contents: Number Theory (4 lessons), Combinatorics (3 lessons), Algebra (2 lessons), Geometry (2 lessons), Trigonometric Functions (1 lesson), Functions (1 lesson), Sequence (1 lesson), Mock Exam (1 lesson)
  • Target students: Sec 3 to JC2 students who are planning to attend SMO Open 2021
  • Fee rate: $90 per lesson per student (3 hours) 
  • Venue: Next to Queenstown MRT 
  • Date: 30 Jan - 9 May 2021, weekends 
  • Contact: Whatsapp: 98923411; Wechat: flameboyant123 
Please contact Mr Zou directly if you wish to know more details.